易攝網

查看: 6039|回復: 21

[Olympus] Samyang 7.5mm f3.5 魚仔

請問支Samyang 7.5mm f3.5 魚仔有冇人用緊, 買唔買得過?
見鄰埠有團購
係網上睇其他師兄的照片不錯
效果對得住個價
最緊要平過Pana 8mm

個團購點JOIN?
不過我都預訂左
聽日入手
係邊度買???? 我有性趣...
我等二手
先聲明不是幫人宣傳, 但我見本站二手區都有人賣, 應該係全新的http://www.ecpz.net/viewthread.p ... p;extra=&page=1
但價錢始終鄰埠攪既團購平d, 我join左啦
剛問左佢, 睇下加一支M43 魚得唔得.

回復 #6 cavatino 的帖子

明天交收...

回復 #8 cavatino 的帖子

嚇, 咁快既, 最後你幫襯二手區or鄰埠團購???? 我join團購要6月9日先有喎, 我訂左銀色
貼#5 賣家。
幾錢?

回復 #12 JxR 的帖子

不會吧,咁巖線6月1先講,但f2.8價格應該唔平,同埋只係話可能應該包括M43口,唯有咁安慰自己啦

回復 #13 kelvin 的帖子

早買早享受!反正魚眼又不是常用!
取消返個訂單先~~
我再去睇過原文
http://photorumors.com/2012/05/3 ... ming-soon/#comments
冇講過話for乜野接口, 反而有話係for Sony E口:
They have been promoting it on Samyang』s facebook site for months — its an E-mount version of the 8mm fisheye, I don』t know why this version gets to be f2.8 instead of f3.5, but it only happens on the E-Mount version.

唔知點解中文譯出來加左可能包括M43,所以,將來既事冇人知,都係早買早享受算了
只有俄魚的人是幸福的
無謂等 f/2.8 , 魚眼黎講入光量同景深都唔多得幾多

回復 #18 Ch@nSiR 的帖子

我都唔明魚眼要f2.8來做乜? 所以唔等了, 反而如果新鏡係自動對焦就話等下者

回復 #19 kelvin 的帖子

日光黎計. 收左光圈都唔洗對焦啦.
魚最緊要平.