易攝網

查看: 21808|回復: 155

今次真係吾係我有問題,請大家平下理

昨晚我和某個影會的人合作,個搞手中場來到說話已經好吾禮貌
因為我等吾到的士遲到左10-15分鐘,我已經同佢講吾好意思,對吾住,遲到是我的問題我知道
當佢中場來到時,佢就同其1影友說他從來味比人dum過波鍾;
影影下佢又同其中1個影友講話因為時裝真係好吾掂吾想易落去,
佢話不嬲都信吾過model既時裝,但係事前我有問過佢起碼3次時裝想要咩theme咩type,
佢就話我決定,佢仲要係facebook話我係影得2-3次相既(新手模特),
攝影過程中佢啲冷言冷語比女人還利害,

我性格本身都不太好,但係佢1來到咁話我我都忍佢,
點解仲要係facebook咁講野呢?
一個男人咁樣當口當面單單打打1個女仔,是好事嗎?
我自問我真係盡力做到最好,點解要雞蛋裹挑骨頭呢?
攝影不是要雙方有共識有溝通去拍出佳作嗎?
今次的事真係打擊到我對攝影的熱城...

評分

參與人數 3EC分 +9 收起 理由
nobody + 6 勇氣可嘉!
alan_chongs + 2 精品文章
靖少_KING + 1 精彩作品

查看全部評分

算la~~佢把口!!唔好理佢la!!!係佢無laa中傷先!!
我自問真係盡哂力,我同影師不嬲都朋友咁好好傾,點解佢要搞到咁
我撐妳
MD聯盟
當然兩個都有過失,守時係基本禮貌, 單打亦唔顯得大方, 衣著係缺乏溝通, 所以大家應該經一事、長一智, 下次就知道點樣處理。
澳門仲有好多攝影師, 唔好因一時挫折而放棄, 因為你會繼續進步的
Forget about him... If he could act like this, he pro 極都有限~!!
+oil... Don't give up...

回復 #4 alan_chongs 的帖子

Alan

回復 #5 dadafaye 的帖子

我都明白 ) thanks

回復 #6 Enzyme 的帖子

yea ikr? he act like he know so well but actually nth at all!
He dont even discuss how to dress like but he talked abt me ? that sucks
我覺得妳喺我 (兩次) 課程入面都做得好好!
我非常滿意!

P.S. I'm irving.

回復 #10 nobody 的帖子

awwww thanks Irving :>
您是有性格的靚女,但聽你咁講這個搞手的確好小氣
原帖由 alan_chongs 於 2012-7-31 05:20 PM 發表
我撐妳
MD聯盟

MD聯盟 <<< 未聽過, 可能因為今次事知名度提升.

回復 #13 simsonlam 的帖子

我只係吾想咩都收收埋埋,我係吾中意就吾中意
搞手話佢有好多預用model,吾休影 lol
佢講到好大qua模
原帖由 Eff 於 2012-7-31 06:35 PM 發表
佢講到好大qua模

咁希望佢發得起LA, 咁大規模
妳估個個都好似我咁好人 ......
原帖由 Eff 於 2012-7-31 18:35 發表
佢講到好大qua模

回復 #15 simsonlam 的帖子

閃閃你仲衰過我

回復 #16 nobody 的帖子

得啦, 最好係你 haha
原帖由 Eff 於 2012-7-31 07:19 PM 發表
閃閃你仲衰過我

我....孤陋寡聞, 我而家知道了, 原來佢地係咁大規模 . 因為一直都無見過佢地啲活動作品.
可能妳同搞手事前溝通不足, 先會造成一些誤會, 何必將件事搞大呢,
俗語話公說公有理, 婆說婆有理, 不是當時在現場, 很難知成件事誰對誰錯,
亦都唔可以憑你片面之詞就話個搞手唔巖

不過你都算叻女啦, 有幸成為佢聯盟年幾以來第一個公開比人串的MODEL , 係咪自己都要檢討下呢