易攝網

樓主: BlackD

如果我係廣福安內街開舖,有幾多CHING 會支持?

黑沙環就是缺乏這種玩意
支持! 支持!  

回復 #19 燚樂 的帖子

我就係貪佢果度電單車可以鏟入去.....
多謝各位ching 意見, 等我盡快搵下有冇平舖先其實 一百鬆呎舖仔就ok, 可以擺下野, 擺幾個位比朋友坐下吹下水已經好滿足
點解唔諗下商場入面? 起碼有人幫你看門口先~冇咁易俾人爆格

回復 #25 semanu 的帖子

有諗過, 不過因為我開店的時間好唔定......主要係收工6點之後先開, 所以商場已經唔work.....
因為都係開黎for d夜貓落黎打水......同埋近自己屋企當貨倉....
舉腳支持....
CHING開左等我地落黎被毒同吹下水
做埋修鏡頭,可以做埋格仔鋪丫,租d位比人慳租
等吸毒
BlackD兄要被迫販毒
一邊網上賣一邊搵鋪啦…
黃金廣場啦 haha
開舖支持!
可以增加eBay bid 鏡服務喎 呵呵
支持支持!!
雖然唔繫好熟黑沙環
不過開左鋪一定過去搵下野!!
如果要返工的話,上網搞先,確定有利潤再做鋪

網絡銷售渠道更容易散播信息同更流行,在taobao開個店舖,就算澳門人都可以上去瀏覽

留個電話同msn/QQ之類的,dl個app平時聊天講價,放工時間去M記看貨交收同,週末發貨就ok;我平時都系o甘搞,沿地鐵交收

回復 #35 tkahou 的帖子

我就係唔想係淘寶賣, 我寧願驗哂冇問題, 一邊交錢一邊交貨, 淘寶的人明明收左又拖7日.....

試過幾單收左貨先同我講100~200蚊價......
可以考慮樓上舖~或者工廈做埋STUDIO
原帖由 BlackD 於 2012-11-4 10:31 PM 發表
我就係唔想係淘寶賣, 我寧願驗哂冇問題, 一邊交錢一邊交貨, 淘寶的人明明收左又拖7日.....

試過幾單收左貨先同我講100~200蚊價......

反轉諗,當面驗貨更麻煩,一定搵出週身毛病再砍價
距離產生美感,買鏡都一樣,遠遠看照片勝過在眼前

回復 #36 BlackD 的帖子

郵寄/網店好多蠱惑野, 唔代表開舖頭唔會遇見
不過網上開分身戈d來到實體店就
係鋪到賣埋魚旦,邊食邊吹,多好~