易攝網

查看: 6082|回復: 23

求救。我支小黑六生病了。

請問各位師兄。支鏡發左毛。要換鏡筒。成55xx hkd。合唔合理個價錢。假如有平啲同信用好啲嘅鋪頭可唔可以介紹比小弟。
呢個報價係香港的。
拱北王輝大约300-500

評分

參與人數 1EC分 +1 收起 理由
IMPREZA + 1 贊一個!

查看全部評分

野鶴 發表於 2013-6-13 04:14 PM

謝謝,師兄!
無放防潮箱?
miller92 發表於 2013-6-13 07:31 PM
無放防潮箱?

去左韓國反黎就病左.....痛
野鶴 發表於 2013-6-13 04:14 PM

請問師兄拱北王輝點揾佢呀!有地址嗎?5該師兄!!!
竹星仔 發表於 2013-6-14 10:55 PM
請問師兄拱北王輝點揾佢呀!有地址嗎?5該師兄!!!

供參考

師兄﹔Thx!!!!
你係HK Nikon報價嗎?
樓主可以分享一下點解會變成咁,等大家可以避免同樣事情發生=)
建議原廠搞返定佢......因為小黑六好精密...一般整相機未必搞得掂
lawrencekuan 發表於 2013-6-15 11:03 AM
你係HK Nikon報價嗎?

係!!!!!因為一點發毛就晒55XXHKD...
dodo 發表於 2013-6-15 04:04 PM
樓主可以分享一下點解會變成咁,等大家可以避免同樣事情發生=)

可能因為無時間攞佢黎用...但我定日定候都會攞出黎抺下...唉...其實放左係防潮箱都唔係100%唔會發毛....所以大家都係小心啲好!
wesley_kuang 發表於 2013-6-16 04:25 AM
建議原廠搞返定佢......因為小黑六好精密...一般整相機未必搞得掂

我依家就係等佢再毛先拎去整....因為一點野就晒5千幾銀....好唔抵....影相又唔覺有影嚮,所以都係用住先

再多 D... 可能會蝕到入鍍膜內, 抹番都留晒痕,
變成想再賣出都賣唔到好價... 三思!!
eriklai 發表於 2013-6-20 11:28 AM
再多 D... 可能會蝕到入鍍膜內, 抹番都留晒痕,
變成想再賣出都賣唔到好價... 三思!!
...

佢依家要我成個鏡筒換....同埋我無諗過放比人!!!
hksts314 發表於 2013-6-20 10:25 AM
係!!!!!因為一點發毛就晒55XXHKD...

真係骨那都赤埋.
HK Nikon就信心保證.
拱北王暉就博一博啦你. 雖然話口碑好, 亦有好多人攞支靚鏡去都滿意攞番落來.
但我就有個不愉快的經歷:
我有一部三防相機, 有日開唔到機, 林著攞去王暉度整, 話曬唔係咩靚機, 冇所謂, 試一試佢.
好啦, 整完, 價錢都係200蚊, 好似換左裏面塊小電路板.
跟著攞去游水影相啦, 影影下又熄機.
於是攞去問佢, 點解咁快又壞啦,
佢問我: 有冇掂過水啊?
我話: 有啊, 防水相機影游水相好正常丫.
佢話: 我地整過既相機係有一個月保養, 但入水唔包.
我話: 下? 尼部防水相機, 你同我講現在唔可以掂水啊?
佢話: 其實防水相機唔係100%防水架, 都會入水架. 我地保養單都有寫明唔包入水架!!

我:.......................................................................................
hksts314 發表於 2013-6-20 04:58 PM
佢依家要我成個鏡筒換....同埋我無諗過放比人!!!

無問題, 做好防潮啦... 同埋襯好天晒多 D 太陽都有幫助,
但係發現個霉點有變化就一定要即刻入廠整, 唔係到時可能唔衹先前個執價就係了!

hksts314 發表於 2013-6-20 10:28 AM
我依家就係等佢再毛先拎去整....因為一點野就晒5千幾銀....好唔抵....影相又唔覺有影嚮,所以都係用住先

...

小黑六系靚鏡,換左組件整返好佢都要成本,建議你快D搞定佢,因為錢系要黎使的.....你無支鏡,好多野影吾到就吾抵
翻大陸、 制唔過、換左你d嘢你都唔知!

十卜 下個月派8000啦  發表於 2013-7-2 03:02 AM