易攝網

返回列表 發新帖
樓主: Guka

LEICA/ZEISS 手動鏡

Guka 發表於 2013-8-13 09:58 AM
用開NEX, 真的OK, 但就唔知FUJI在操控上真的有差了什麼嗎?....

放大對焦位唔夠就手,快速鍵只得一個「Fn」,

不過講真,了解哂 d 「制」響邊,其實部部都差不多!!

(富士依家係我常用 ga 機)
Hielnad 發表於 2013-8-13 11:48 AM
放大對焦位唔夠就手,快速鍵只得一個「Fn」,

不過講真,了解哂 d 「制」響邊,其實部部都差不多!!

想入手 XM-1, 想體驗下它的特有色彩, 不過都几重, X20哥條LINE就相對輕D,  唔知CHING有冇玩過?

X20是否都有承繼FUJI色彩的優點 ?   還是建議玩番Xpro, xe-1, xm-1....條line ?
我玩過既係 X-10 都係一部好機,優點係唔駛成日換影頭,

色彩都係差不多,不過師兄係唔係想買黎轉接「LEICA /ZEISS」鏡的嗎??

【如果真係想玩靚色彩+換鏡,唔駛諗,一定係 Ricoh GXR A12 Mount】
HA ?... 色彩唔係首推FUJI 嗎??
FUJI 冇玩過
NEX 夾 Speed Booster 用左一排,可了解了解
http://www.ecpz.net/forum.php?mo ... &extra=page%3D1
wat_er 發表於 2013-8-22 03:25 PM
FUJI 冇玩過
NEX 夾 Speed Booster 用左一排,可了解了解
http://www.ecpz.net/forum.php?mod=viewthread&t ...

這款有增距功能嗎
Guka 發表於 2013-8-22 04:42 PM
這款有增距功能嗎

只有減距
wat_er 發表於 2013-8-22 06:03 PM
只有減距

水 Ching
SB 買要$4k 嗎?
Thz!
得閒出黎一齊影相..比部機你撚下咪知LO~
b16a 發表於 2013-8-25 02:31 AM
水 Ching