易攝網

返回列表 發新帖
樓主: KK2007

真定假? FM2 復刻版無反全幅機降臨.

chocolate 發表於 2013-10-23 08:22 AM
依家各會開始登陸,靜觀其變
最傷係飢民,有得睇無得食
講真吾好出今大夠,吾係就用反單反 ...

穷到脓
屋企装修买新电器,雪柜 冷气 热水炉 电视机 抽油烟 用晒银弹
按照三围和代表性,应该系 大F / F系的设计,而不是Fm2,高度足足高出了好多哦
tkahou 發表於 2013-10-23 10:35 AM
按照三围和代表性,应该系 大F / F系的设计,而不是Fm2,高度足足高出了好多哦 ...

如果係F Mount 既單反都好正啊, 應該可以直接用回D 和G鏡, 仲要係D4 粒CMOS, 如果係2萬樓下即買.
tkahou 發表於 2013-10-22 05:24 PM
穷到脓
屋企装修买新电器,雪柜 冷气 热水炉 电视机 抽油烟 用晒银弹  ...

好彩重有國產貨,否則重係曰本進口,重金
tkahou 發表於 2013-10-22 05:35 PM
按照三围和代表性,应该系 大F / F系的设计,而不是Fm2,高度足足高出了好多哦 ...

有時撫心自問,攝影可吾可以平易近人
DCHOME有人講出左價位
USD 3000
chocolate 發表於 2013-10-23 10:37 PM
好彩重有國產貨,否則重係曰本進口,重金

家庭电器先要用进口,爆起来系死人的问题!

电闸开关全部Schneider!
叮一叮 發表於 2013-10-24 10:23 AM
USD 3000

无晒野讲,不知道个市场调查系不是都是由工程师做埋
USD 3000 如果用 D4 CMOS 係正常價
叮一叮 發表於 2013-10-24 10:23 AM
USD 3000

USD3000 都是24000HKD 左右, 如果用上D4 粒CMOS, 對焦和測光系統, 只差在連拍的話, 這個價錢絕對可以接受.
KK2007 發表於 2013-10-24 02:26 PM
USD3000 都是24000HKD 左右, 如果用上D4 粒CMOS, 對焦和測光系統, 只差在連拍的話, 這個價錢絕對可以接受 ...

傳聞部機係無拍片..
雖然D4 粒CMOS係好野
但佢係用Expeed 3 processor
好明顯係有意留一手比D4及D800
依家只係希望出黎果時個樣真係靚仔答夠..
已經有廣告出左黎...吊下大家胃口...
it's in my hands again...

http://youtu.be/2CDWV6o1o4A
KK2007 發表於 2013-10-24 02:26 PM
USD3000 都是24000HKD 左右, 如果用上D4 粒CMOS, 對焦和測光系統, 只差在連拍的話, 這個價錢絕對可以接受 ...

24000HKD我寧願等D400...
如果機能如傳聞一樣,我估定價會係D800以下...
單只靠外表,今時今日已經滿足唔到消費者...
IMPREZA 發表於 2013-10-24 07:33 PM
24000HKD我寧願等D400...
如果機能如傳聞一樣,我估定價會係D800以下...
單只靠外表,今時今日已經滿足唔到 ...

D400 一定係A-PSC, 無興趣, 我最大興趣還是FM2 佢粒D4 CMOS, 如果是無反就更加正了.
希望快D 有人放料, 最想知佢係無反定單反機.
uncle_magg 發表於 2013-11-2 12:03 AM
http://www.photoblog.hk/wordpress/62960/

之前睇左了, 應該係部單反, 有D 失望.