易攝網

返回列表 發新帖
樓主: bboycheong

D610 一問

戈林 發表於 2013-11-10 02:31 PM
uncle_magg真係水貨專家

師兄, 搵命駁架, 壞左就換機, 相機鏡頭係消耗品, 我唔當係資產.

如果心態上做唔到呢點, 就千其唔好買水貨, 費時壞機問點算好... ... 哈哈~~

不過, 我成手水貨都未試過壞, 部 D7000 仲係韓國版, SO FAR唔覺有移焦問題,

而部 D600 亦未見有入塵跡象, 估計我今年運氣好.
uncle_magg 發表於 2013-11-10 04:29 PM
師兄, 搵命駁架, 壞左就換機, 相機鏡頭係消耗品, 我唔當係資產.

如果心態上做唔到呢點, 就千 ...

玩得開心就好了
好多朋友又要著數, 又驚出事要維修, 乜都驚一餐就澳門買算啦, 不過澳門買易受氣阿師兄.
KK2007 發表於 2013-11-10 10:18 AM
D610澳門買HK $13000 左右, 昨日同佢一齊去買最後一個副廠Phottix 手柄, 試時沒問題, 回家後佢發覺手柄不 ...

請問你系邊間買?
uncle_magg 發表於 2013-11-10 05:36 PM
好多朋友又要著數, 又驚出事要維修, 乜都驚一餐就澳門買算啦, 不過澳門買易受氣阿師兄.  ...

此話何解?
bboycheong 發表於 2013-11-10 07:37 PM
此話何解?

買水貨驚維修好麻煩, 唔明就千其唔好買水貨...

買行貨有保養, 有保障, 安全可靠冇手尾跟,

將來賣出去又可以叫價高D, 推薦行貨, 不過冇鋪頭可以推薦.
uncle_magg 發表於 2013-11-10 05:36 PM
好多朋友又要著數, 又驚出事要維修, 乜都驚一餐就澳門買算啦, 不過澳門買易受氣阿師兄.  ...

澳门d相机铺,熟落就态度好;
生面口,真系好似差几百万美金 人工 未出一样.................

我去開筷子基間,無熟人,但覺得態度唔差喎~  發表於 2013-11-20 12:25 AM
uncle_magg 發表於 2013-11-10 02:29 PM
怕架, 有咩事就要去香港維修, 所以我買水貨,
一壞就升級換過部, 但先決條件係唔比老婆大人知...
...

去邊有水貨買呀? 可PM 我嗎?
行貨同水貨差價 HKD900
http://www.price.com.hk/product.php?p=162071
我當時買
D600                      水貨平左hkd900
Sigma 24-70 f2.8      水貨平左hkd1200
Sigma 70-200 f2.8     水貨平左hkd1400
共平左hkd3500     咁先會買得過, 唔係平咁多就買唔過, 淨買機身平果少少, 買唔過.