易攝網

返回列表 發新帖
樓主: 靖少_KING

SONY A7系列轉接蓋大樓

SIU_WAI 發表於 2014-8-15 07:05 PM
回靖少 , 是用 A7 的,未影都見到轉緊 !

甘樣咪更直觀...更容易掌控....都几捨得花錢玩老鏡
靖少_KING 發表於 2014-8-15 07:07 PM
甘樣咪更直觀...更容易掌控....都几捨得花錢玩老鏡

回靖少 , 用適當金錢可以找回已失的威覺,值得 !

等最後選擇二支 , 應該完事了 ! 都係 D 平價貨色 ...
AIS 55mm 2.8 Macro ... 轉接用,不知是否算老鏡
AIS 55mm (1).jpg
AIS 55mm (2).jpg
AIS 55mm (3).jpg
AIS 55mm (4).jpg
AIS 55mm (6).jpg
這枝我都用過,我用的那枝還有af
有無師兄用過呢支 40.4 .?
應該唔算舊鏡,.

http://teenymylife.blogspot.com/ ... ic-40mm-f14-sc.html
karsam4891 發表於 2014-8-16 07:39 PM
應該唔算舊鏡,.

COSINA 制作都不算老鏡...不過都歡迎你放相片
DSC07477-A7-Canon 85mm F1.9 ltm by JaS Photoland, on Flickr

A7 + Canon 85mm F1.9 Ltm
各位師兄~~我都想投身老鏡坑~~想問下澳門邊樹有得睇?定要過大海~?
有無比較廣角GE大光圈推介~(19-30)1.4
Bca1232001 發表於 2015-12-20 10:53 AM
各位師兄~~我都想投身老鏡坑~~想問下澳門邊樹有得睇?定要過大海~?
有無比較廣角GE大光圈推介~(19-30)1.4 ...

老鏡無甘既參數...老鏡一般玩35-90....
廣告還是玩新鏡吧..
24 , 25mm 都有好的舊鏡!
不過選擇係少D
Bca1232001 發表於 2015-12-20 10:53 AM
有無比較廣角GE大光圈推介~(19-30)1.4 ...

你有冇邊支睇啱啊?

呢個RANGE 又 1.4 老鏡少見啲喎。或者諗下 35
karsam4891 發表於 2014-8-16 07:39 PM
應該唔算舊鏡,.

呢支我有啊!好正,又平,成像有啲似 35Lux PreA, 但反差高啲同冷色少少。

A7

EM5

M9P