易攝網

查看: 1328|回復: 8

[Fisheye] 買左部fisheye2

小弟尋日買左部fisheye2
想請教咁多位,fisheye2個觀景器同實際影出黎會差幾遠??
菲林去邊到買好?? 仲有系咪要買部機掃瞄條菲林先可以轉數位相?
魚眼咁WIDE,唔係影到好近的物件個取景應該都冇乜分別。菲林就好多相鋪都仲有,亦有幫你沖掃架。而TAOBAO都大把菲林賣。
細個果陣用過,的確視差5會話好大~
你其實曬果陣可以叫人入埋碟比你,
當然如果你自已曬就另當別論
muwong6 發表於 2015-1-25 07:28 AM
細個果陣用過,的確視差5會話好大~
你其實曬果陣可以叫人入埋碟比你,
當然如果你自已曬就另當別論 ...

想問下曬相加埋scan大概幾錢
zitahime 發表於 2015-1-25 10:26 AM
想問下曬相加埋scan大概幾錢

T。T其實我好耐無係澳門曬過,
最近一次聽我朋友講大概係40~50, 隻碟我估10蚊左右?
但係你都知啦 E+物價上漲真係好難講,
間間都可能5同價錢~

唔係賣廣告但係我估新馬路果間老字號係最抵質量最好. ..
新馬路老字號有兩種SCAN像素,,
分別4X, 5X 一卷,, 唔SCAN的話好似大概一半價錢,,
_Hongggg 發表於 2015-1-26 04:30 PM
新馬路老字號有兩種SCAN像素,,
分別4X, 5X 一卷,, 唔SCAN的話好似大概一半價錢,,  ...

4x,5x系包埋曬相嗎 ~~
唔包啦。晒相大約1蚊1張
天希 發表於 2015-1-26 11:03 PM
唔包啦。晒相大約1蚊1張

thanks c 兄