易攝網

查看: 3239|回復: 11

lens baby with liveview

終於找到支二手4/3 mount LENS baby , 一千元的玩物, 讓我為大家介紹:
如要看試範video 可以睇呢度: http://hk.myblog.yahoo.com/hkzooo/article?mid=2017&new=1

個包裝認只是cheap cheap 彩盒

打開包裝, 有一套說明書, 一個假皮袋及鏡頭, 一支鏡頭筆連光圈環

打開皮袋, 鏡頭現身, 全金屬造, 感覺堅實

附送鏡頭筆, 認真貼心

4/3 mount 方便使用

打開鏡頭蓋, 是玻璃鏡片呢

換光圈環就是簡單

同場加影 0.6x wide + macro 個marco 真的超級勁的, 等下試給大家看

wide 鏡也有皮袋

應該是玻璃鏡片吧

合~~~~體~~~~~~

今日的測試工具, e330 + FL-50

大結合~~~6:條鏡頭凸出來向下墮......有點像那個....

LIVEVIEW !!!!!!

小試幾張

MARCO 好得意:woo_good

~~~個macro好勁呀!!!我都想買...之前買左支鏡咋~~~想搵個macro set又無~~用o係e300度對焦都對死...仲要50mm變左100mm好唔方便...尋日出左去試鏡~~仲玩左好多野~~
..流口水中....

原帖由 CANX 於 2007-6-3 10:57 AM 發表
~~~個macro好勁呀!!!我都想買...之前買左支鏡咋~~~想搵個macro set又無~~用o係e300度對焦都對死...仲要50mm變左100mm好唔方便...尋日出左去試鏡~~仲玩左好多野~~
支鏡效果........好特別......................
sharp 位都好靚 是否只得f2光圈
原帖由 e510 於 2007-6-5 10:03 AM 發表
sharp 位都好靚 是否只得f2光圈

唔係~~佢跟鏡就有2.8~4.0~5.6同8光圈~~~可以再自製唔同o既光圈~~不過要識計返條數先得~~~
段video唔見左ge
原帖由 CANX 於 2007-6-3 10:57 AM 發表

駛唔駛搵我幫手呀 ?
原帖由 wat_er 於 2007-6-9 12:01 AM 發表

駛唔駛搵我幫手呀 ?

~~你時不時都會來回港澳o家???我有個fd會o係19號過香港~~佢自己都要買d野~我叫佢幫我買埋咋~~~

~~如果你會o係19號之前來回港澳一次我好樂意搵你幫手o家~~~keke~~~ ~~我想買廣角加marco o個set~~~大概四百幾蚊~~~
原帖由 CANX 於 2007-6-5 10:20 發表

唔係~~佢跟鏡就有2.8~4.0~5.6同8光圈~~~可以再自製唔同o既光圈~~不過要識計返條數先得~~~

Thanks!
原帖由 CANX 於 2007-6-10 07:52 PM 發表

~~你時不時都會來回港澳o家???我有個fd會o係19號過香港~~佢自己都要買d野~我叫佢幫我買埋咋~~~

~~如果你會o係19號之前來回港澳一次我好樂意搵你幫手o家~~~keke~~~ ~~我想買廣角加marco o個 ...

哎呀..
我要十九號之後至可以過大海..
幫唔到你, sorry
原帖由 wat_er 於 2007-6-14 01:17 AM 發表

哎呀..
我要十九號之後至可以過大海..
幫唔到你, sorry

~~唔緊要~~~因為不經不覺已經差唔多lu~~~hoho~~佢下星期一就會去~~