易攝網

樓主: Mathewson

[出售] [9/7]UPDATED 攝影器材代買 有商業登記 平過澳門N多

579101 發表於 2015-7-1 01:51 AM
我講入塵係其中常見問題,你去買鏡支鏡有塵一D都唔奇,有時要換兩三支先無問題,有塵D鏡唔係退,係佢地有 ...

數字人, 你由得佢啦, 佢呢D仲未知乜野係痳煩自己得個吉,

佢仲未計運送當中被竊或損毀既風險, 等佢試一鑊金先啦,
到時一係賠錢, 一係走佬失信於人, 未發生未試過諗唔到架!
Mathewson 發表於 2015-7-1 02:14 AM
去返賣水貨間鋪整 有跟保養 加上唔易壞 唔大問題

當時天真嬌都唔認為自己D除衫相會比人睇晒架...
uncle_magg 發表於 2015-7-1 02:15 AM

佢仲未計運送當中被竊或損毀既風險, 等佢 ...

嗯 到時有人偷到我一大盒野既話我唔再做 一大個盒裝住一枝鏡都損壞到既我都唔做 有商業登記 我諗我一定走到數 唔係走唔到數呀
uncle_magg 發表於 2015-7-1 02:17 AM
當時天真嬌都唔認為自己D除衫相會比人睇晒架...

唔同人唔同睇法
我想要哩個
neil 發表於 2015-7-1 08:39 AM
我想要哩個

Pm比微信
uncle_magg 發表於 2015-7-1 02:15 AM

佢仲未計運送當中被竊或損毀既風險, 等佢 ...

年青人有的是本錢,唔試點知唔得,或者佢先係正確!!
師兄pm 微信
579101 發表於 2015-7-1 06:21 PM
年青人有的是本錢,唔試點知唔得,或者佢先係正確!!

咪臭係 暑假搵下零用錢都串我

岩咪長做囉~  發表於 2015-7-1 11:28 PM
IMPREZA 發表於 2015-7-1 08:12 PM
師兄pm 微信

PMED
師兄請pm 你微信
只想提醒各位師兄, 澳門金錢糾紛案,
係要自己請律師, 從民事去追討, 時間長兼且律師費貴.

另外, 唔希望在易攝再見到有咩金錢糾紛在叫喊,
如出左事, 請別在易攝二手區叫喊, 多謝各位合作!

叔叔我比版主更似版主, 哈哈~~
579101 發表於 2015-6-30 11:17 PM
唔好咁傻,幫人買七千收兩千訂,俾你人工收五百夠未,你買時支鏡無塵,回來時多一粒,個c兄唔要,間鋪唔退 ...

或者咁講啦, 支鏡頭同機身唔夾, 走左焦, 由於係水貨,
冇得免費去代理度調焦, 個師兄唔收貨, 要你去換過,
咁又走一轉, 好多水貨鋪頭講七日退換, 你試過上去換就知,
佢手上冇第二支換比你架喎, 到時你又要走第三轉, 哈哈~~

uncle_magg 發表於 2015-7-2 12:30 AM
或者咁講啦, 支鏡頭同機身唔夾, 走左焦, 由於係水貨,
冇得免費去代理度調焦, 個師兄唔收貨, 要你去換過, ...

唔緊要 本身有野做 差唔多個個星期都去 同埋做生意講信任 為左幾百蚊船錢整臭自己個名?
uncle_magg 發表於 2015-7-2 12:25 AM
只想提醒各位師兄, 澳門金錢糾紛案,
係要自己請律師, 從民事去追討, 時間長兼且律師費貴.

歡迎追究
過海搵二手相機鏡頭 (肥花果類)
連約 連驗 帶番澳門 做唔做
OPENFOREVER 發表於 2015-7-2 01:14 AM

OPENFOREVER 發表於 2015-7-2 01:14 AM

留低有咩心水鏡幫你搵
我都撐伊位哥仔,可以試下做!
別介意太多的閒話!
自己預計可以承擔的風險就可以了!又不是買十萬八萬的東西!(超過兩三萬也不會叫你代買了)
假如真的很不幸地遇上某一些賴皮的 (甚至有可能是本地某些商店為左利益搵人搞你,不要笑,有些人沒有想像中正氣)...也不至於傾家盪產!
至少在你這個年紀有這種想法又敢去做的已經很值得鼓勵了!

算盤在自己心中!
馬雲當初也很多人笑他是傻B.........(只是比喻,希望不要得罪鍵盤戰士!)

咪臭係 我第一團單既錢扣埋船飛車錢到而加都係岩岩好夠食個飯 都要比人講3講4 SOSAD  發表於 2015-7-2 01:30 AM
各師兄適可而止就好,蓋世神功亦非一日練成。
畀個機會後生仔做想做嘅事,風險係有,但無風險嘅生意,邊個唔想做。
我哋以平常去對待一個想喺哩行創業嘅年青人。
大疆航拍都係因為四個香港後生仔開創嘅一片藍海,我相信堅持係有用嘅!