易攝網

查看: 9895|回復: 78

小人愚見!!

我覺得大家一係比機會呢個攝影機,一係就報警,因為我見有人把佢的大頭相貼到澳門最紅的討論區,CTM......
咁會對佢有好大影響,無論心理同前途!!!
雖然佢可能真係之前做得好錯好錯,如果係咁不如交比POLICE處理!!
因為非禮的定義個個人唔同,現在我地咁做可能會.....改變左佢一生的!
我唔係同情佢,因為我唔識佢,但係我只係將心比己,如果自己個樣比人POST左出來,自己又無機會出聲自辯....全世界都會認為呢個人就係100%變態佬...咁你自已會點
就算佢係有罪報紙都唔會咁大個頭..放係頭條啦...佢NOW比死更難受,同比有罪更慘了已經!!!
希望大家都可以放佢一馬,一係就報警....
基於只要他換過眼鏡、理過平頭就大概沒有人認得他,
所以,我建議受害者報警備案。
以免更多人受害~~

回復 #1 bestspiker 的帖子

有理
版主冇禁到當事人言
佢隨時都可以上黎發帖回帖

同時
響佢ge帖睇
我地完全見唔到佢有承認自己做錯
一句無心之失同sorry就解決到問題?
一次半次都仲可以ge....但我地睇到ge唔止咁少囉

至於非禮的定義....
法律上有好明確的解釋
原帖由 衰鬼高時 於 2008-8-4 12:16 AM 發表
版主冇禁到當事人言
佢隨時都可以上黎發帖回帖

同時
響佢ge帖睇
我地完全見唔到佢有承認自己做錯
一句無心之失同sorry就解決到問題?
一次半次都仲可以ge....但我地睇到ge唔止咁少囉

至於非禮的定義 ...

如果照佢講只係......揇住腰同 搭住博頭影....真係唔係好"非禮"咋喎............定係唔只咁小野....

但係我都覺得報警,會比NOW 我地POST 佢相去 CTM 討論區會好D......NOW...等於死刑無分別
原帖由 bestspiker 於 2008-8-4 00:21 發表

如果照佢講只係......揇住腰同 搭住博頭影....真係唔係好"非禮"咋喎............定係唔只咁小野....

但係我都覺得報警,會比NOW 我地POST 佢相去 CTM 討論區會好D......NOW...等於死刑無分別

其實冇經過受害者同意而去攪住腰同搭膊頭~~~呢個動作已經可以係非禮~~~
如個受害人係到講得出呢件事~~~即係呢位哥仔係冇得到別人的同意啦~~~
所以閣下呢句"真係唔係好"非禮"咋喎"真是要考慮清楚才好講~~~
因為小弟好多年前聽過一件事,兩個唔識既人,其中一方打左另一個人一巴~~~
你估下個位人兄下場如何~~~結果比人告嘔打罪~~~~
所以講說話之前請想一想清楚才好說~~~
我想講, 樓主都好似有D問題
不如樓主解釋一定何謂非禮丫~~~~
原帖由 衰鬼高時 於 2008-8-4 12:54 AM 發表
不如樓主解釋一定何謂非禮丫~~~~

原帖由 Pazu 於 2008-8-4 12:32 AM 發表

其實冇經過受害者同意而去攪住腰同搭膊頭~~~呢個動作已經可以係非禮~~~
如個受害人係到講得出呢件事~~~即係呢位哥仔係冇得到別人的同意啦~~~
所以閣下呢句"真係唔係好"非禮"咋喎"真是要考慮清楚才好講~~~ ...

如果你地咁大反應...我相信應該...唔只搭博同掂腰影咁簡單,我睇再返之前哥D  POST原來有MODEL話佢想鍚埋去TIM(我都無留心睇)....
同埋我想講比ANNIE知,我並無問題的..HAHA

我只係...想對當時人....公平一點...一係交POLICE 處理....係呢度係咁唱佢..當然係要..因為最少其他MODEL知佢D 野...唔會比佢再得逞,但係POST 佢相出來就好似...唔係太好(個人意見)....因為會影響佢一生的前途,其他人會點睇我唔知....但係如果佢工作的地方知..佢會唔會乜都無曬,如果有屋企人要養又點......我只係路過,都唔識佢的........交POLICE最小唔會出佢個名同相 .....但有案底

可能我太好心吧....都係個人意見咋............不喜勿....插我...希望......

祝受害者早日...忘記不快事........!!
原帖由 bestspiker 於 2008-8-4 01:09 AM 發表

如果你地咁大反應...我相信應該...唔只搭博同掂腰影咁簡單,同埋我想講比ANNIE知,我並無問題的..HAHA

我只係...想對當時人....公平一點...一係交POLICE 處理....係呢度係咁唱佢..當然係要..因為最少其他 ...

請你睇完所有內容先加你自己的意見啦,唔系我們可能會把你當是他同一夥。

現在是那人不知悔意,只在逃避責任。
原帖由 景川 於 2008-8-4 01:13 AM 發表

請你睇完所有內容先加你自己的意見啦,唔系我們可能會把你當是他同一夥。

現在是那人不知悔意,只在逃避責任。

OIC.......咁算啦...當我無講過....個個都唔放佢....HAHA........

無人覺得佢有悔意就係未知死啦即係......
原帖由 bestspiker 於 2008-8-4 01:17 AM 發表

OIC.......咁算啦...當我無講過....個個都唔放佢....HAHA........

無人覺得佢有悔意就係未知死啦即係......

你明白就好,你曾經用電話 訊息發給受害人 (即是 model 們) 但內容又是說自己什麼 無心之失,全無悔意。而且有很多 model 都收到這訊息,亦即是話佢曾經對過很多 model 做過此等行為。佢自己都記得自己對過幾多位 model 做過過份行為,那還算是佢自稱的無心之失。
原帖由 景川 於 2008-8-4 01:22 AM 發表

你明白就好,你曾經用電話 訊息發給受害人 (即是 model 們) 但內容又是說自己什麼 無心之失,全無悔意。而且有很多 model 都收到這訊息,亦即是話佢曾經對過很多 model 做過此等行為。佢自己都記得自己對過 ...

有冇有幾多model比佢影過呀?又有幾多個覺得係比佢非禮過先最緊要............
咁其實....係咪所有model都........覺得佢有問題...如果超過一個人 覺得佢有非禮..咁我個人覺得都唔係有人屈佢....係佢真係有做.......係咪應該...要報警呢.......如果唔係對其他攝友又好似好唔公平.......人地唔知..只係聽易攝網的攝友非禮model....

訓先,咁多位師兄.......希望事件早日解決
原帖由 景川 於 2008-8-4 01:22 AM 發表

你明白就好,你曾經用電話 訊息發給受害人 (即是 model 們) 但內容又是說自己什麼 無心之失,全無悔意。而且有很多 model 都收到這訊息,亦即是話佢曾經對過很多 model 做過此等行為。佢自己都記得自己對過 ...

景川, 我無心地入屋偷曬各下的所有鏡頭, 真係無心之失, 不過我係有預謀, 敬請原諒......
你受唔受
原帖由 Annie.`` 於 2008-8-4 12:46 AM 發表
我想講, 樓主都好似有D問題

我肯定樓主冇問題
佢ge意思係,我地自己都好似冇權可以將人地ge相未經人同意就放上網...我都認為交比police好d
而家咁樣...全世界都話佢係變態..咁落去...搞到佢din左真係再做d更過份ge野就唔好la- -"
原帖由 小A 於 2008-8-4 01:31 AM 發表

景川, 我無心地入屋偷曬各下的所有鏡頭, 真係無心之失, 不過我係有預謀, 敬請原諒......
你受唔受

我會槍斃佢。
我唔知你係咪我msn果個bestspiker
因為果個人一直叫我影性感相, 我話唔影, 不過佢仲係次次咁問, 仲問好多唔關事既野
原帖由 afai1015 於 2008-8-4 12:15 AM 發表
基於只要他換過眼鏡、理過平頭就大概沒有人認得他,
所以,我建議受害者報警備案。
以免更多人受害~~

係呀...  !!!!!
如果連當時人相都post埋出來.絕對會影響人地生活及一生. 佢也可以告post相的人.
要告人就去police告.唔好唱同宣傳 .