易攝網

查看: 5522|回復: 23

\^^makiyo@853^^/

MAKIYO
hi
好美麗青春少女可愛靚
good....
nice
吾錯..笑容美麗
makiyo 係macau 攝影model 的新大陸, 佢影相時出奇自然, 佢好容易就可以擺到影c 需要的要求, 佢真係唔似新仔model
支持~~~~
原帖由 貓貓#@# 於 2008-10-1 02:51 AM 發表
支持~~~~

你果然鍾意大頭見樣相, 只要你支持, 下次post 多d啦
呢輯就正常好多,起碼唔會有種妹仔大過主人嘅感覺
原帖由 853radio 於 2008-10-1 10:34 發表
只是表達方式不同, 有公式有非公式, 有部份作品人物只是版面10分一, 主要是目的構圖問題, 不過都係多謝意見

但要搞清楚乜野係影相?乜野係執相?乜野係設計?

無可能叫我對住幅 "設計" 當相睇 ...... 咁樣係認知錯誤 ......
(I'm talking your "853" poster )
原帖由 nobody 於 2008-10-1 03:11 PM 發表

但要搞清楚乜野係影相?乜野係執相?乜野係設計?

無可能叫我對住幅 "設計" 當相睇 ...... 咁樣係認知錯誤 ......
(I'm talking your "853" poster )

yes , 就是853人物poster  , 你冇認知錯誤
thx all..^^
原帖由 853radio 於 2008-10-1 02:20 AM 發表
makiyo 係macau 攝影model 的新大陸, 佢影相時出奇自然, 佢好容易就可以擺到影c 需要的要求, 佢真係唔似新仔model

你太誇獎了..
原帖由 853radio 於 2008-10-1 02:57 AM 發表

你果然鍾意大頭見樣相, 只要你支持, 下次post 多d啦

無問題,只要你post多d..我地先有野睇..
第一張唔會就係想影膊頭卦....
sharp位同光位就係個膊頭.......-.-
如果因為執相想執成暗角feel....似乎使用不當...

第二張嚴重陰陽臉喎.........點解唔用反光板?

浪費左model  咁 pro ge pose.....
原帖由 衰鬼高時 於 2008-10-3 02:31 AM 發表
第一張唔會就係想影膊頭卦....
sharp位同光位就係個膊頭.......-.-
如果因為執相想執成暗角feel....似乎使用不當...

第二張嚴重陰陽臉喎.........點解唔用反光板?

浪費左model  咁 pro ge pose.....

你講得冇錯呀, 其實上次影相乜野準備, 同遊山玩水差唔多, 邊會有反光板, 還有烈日當空, 所以在沒有反光板下早時間拍的就是出了陰陽臉
, 後拍的就沒有事, 不過這張我喜歡她的笑容, 因為真係好正, 所以都post 啦 ^^ 就係咁

而第一張我重點是在她的膊頭, 因為我覺得她膊頭很美, 不認同嗎?????