易攝網

樓主: kitw

-----------------

關閉 [複製鏈接]
原帖由 nobody 於 2008-10-6 12:10 AM 發表

我諗我要講得清楚D,我唔係偽君子 ...... 咁輪到你話俾我知,你係唔係君子?

你係咪喺kakasite都係用呢個名?我好多年前見過 ......

偽君子唔係咁易做架.........非君子行為就易做好多,
我係唔係君子? 唔係自認嘅,係你俾其他人嘅感覺, 所謂聽其言, 觀其行......
你唔洗估我係某某喇! 我路過嗜........我好多年前都未識影相呀............
哈哈..........都是我的錯........事情越來越複雜了.........算了吧............我下次都係唔交流喇.......免得又見到不愉快的事情出現........在此再向樓主道個歉先.........也敬請大家不要再爭議落去了........就像有雞先定有蛋先一樣沒意思的.......努力攝影吧咁多位兄弟姊妹
kaka 表現不錯哦
原帖由 SWLaw 於 2008-10-6 00:25 發表

偽君子唔係咁易做架.........非君子行為就易做好多,
我係唔係君子? 唔係自認嘅,係你俾其他人嘅感覺, 所謂聽其言, 觀其行......
你唔洗估我係某某喇! 我路過嗜........我好多年前都未識 ...

香港有幾多個君子?
香港攝影網又有幾多個君子?

香港影model既影C,我對佢地既瞭解唔會少得過你 ...... 坦白講,喺呢堆影人既影C入面,我未見過君子 ...... 扮既就好多 ......

P.S. 我問你係咪果個SWLaw,因為我記得佢唔係君子  ......

nobody 有問題

恃老賣老, 到處點火頭! 善意對話加左你之後就火氣大增!
原帖由 nobody 於 2008-10-6 12:34 AM 發表

香港有幾多個君子?
香港攝影網又有幾多個君子?

香港影model既影C,我對佢地既瞭解唔會少得過你 ...... 坦白講,喺呢堆影人既影C入面,我未見過君子 ...... 扮既就好多 ......

P.S. 我問你係 ...

有幾多人係君子, 我唔想知, 只知你係呢件事上係作非君子行為已然............
SWLaw 行不改名坐不改性, 但我一定唔識你, 你亦唔洗估喇....
我影齡需淺,但不平則鳴,係我做人原則已然!
原帖由 kenchanz 於 2008-10-6 00:34 發表

我老?
在下倒是認為一開始是樓主的態度有問題囉

人家是善意的比意見

但樓主卻以

的確我要的效果就係咁
唔係下下雖要正確到乜都見到gei...

如果你覺得唔好,你出返d 相我睇下你d 傑作

作出回應

樓主是不是也該負一點責任呢?

看照片的不一定都是懂攝影的人

為啥只是提出個意見都要被這樣回應?

以上

個人淺見
原帖由 SWLaw 於 2008-10-6 00:46 發表

有幾多人係君子, 我唔想知, 只知你係呢件事上係作非君子行為已然............
SWLaw 行不改名坐不改性, 但我一定唔識你, 你亦唔洗估喇....
我影齡需淺,但不平則鳴,係我做人原則已然!

我今次都係作不平鳴 ......

認真既攝影師有攝影師既尊嚴,我學影相從來都唔係為左親近女仔,又或氹女仔開心 ......

model唔巖,我一樣會出聲 ...... 我諗我比你正直 ...... 雖然我唔係君子 ......
一人少句

相安無事

原帖由 kenchanz 於 2008-10-6 12:34 AM 發表

同意,
...........................................無咩好講啦!!!影咩....MODEL係點.....邊個放相....
真係唔明......成日你話我...我又話你.....真係..
原帖由 kaawai 於 2008-10-6 12:59 AM 發表
一人少句

相安無事

x2.........講下講下大家去左邊都唔知了
原帖由 中華樓 於 2008-10-6 00:26 發表
哈哈..........都是我的錯........事情越來越複雜了.........算了吧............我下次都係唔交流喇.......免得又見到不愉快的事情出現........在此再向樓主道個歉先.........也敬請大家不要再爭議落去了...... ...

中華樓師兄,好對唔住,我拖左你落水 ......

我只係覺得,認真既攝影師應該有攝影師既尊嚴 ......
我今次出聲,純悴係維護 "認真既攝影師" 既尊嚴 ......

唔通唔氹models開心既攝影師就唔係攝影師? 影相一定差d? 一定無style? 一定無feel?
原帖由 中華樓 於 2008-10-6 12:26 AM 發表
哈哈..........都是我的錯........事情越來越複雜了.........算了吧............我下次都係唔交流喇.......免得又見到不愉快的事情出現........在此再向樓主道個歉先.........也敬請大家不要再爭議落去了...... ...

絕對唔好咁!

攝影論壇,我們一班 版主 一直支持 」有碗話碗 ,有碟話碟」!

意見交流 是好事,你照心意說出你的看法,我 KAAWAI 100%支持

一見到相片,就說 」十卜」、」巧令令 」,才不是 好事哩!
原帖由 kaawai 於 2008-10-6 00:59 發表
一人少句

相安無事

kaawai版大,sorry,即刻收聲!
哇....大家覆貼好快...睇完出去..update...又要入過黎...
原帖由 nobody 於 2008-10-6 12:56 AM 發表

我今次都係作不平鳴 ......

認真既攝影師有攝影師既尊嚴,我學影相從來都唔係為左親近女仔,又或氹女仔開心 ......

model唔巖,我一樣會出聲 ...... 我諗我比你正直 ...... 雖然我唔係君子 ......

你呢啲叫做主觀判斷, 但係冇客觀分析, 根本就唔係直, model 啱唔啱, 唔係你去批評去指罵,
平心靜氣去討論先係啱.........
你最終都覺得自己唔係君子, 我都無謂同你廢up落去........
原帖由 SWLaw 於 2008-10-6 01:08 AM 發表

你呢啲叫做主觀判斷, 但係冇客觀分析, 根本就唔係直, model 啱唔啱, 唔係你去批評去指罵,
平心靜氣去討論先係啱.........
你最終都覺得自己唔係君子, 我都無謂同你廢up落去 ...

希望 就此 告一段落
小弟最唔想見係, 因一d好個人的執著, 轉頭個貼比版主del

難得有新Model, 新影C 來share作品, 唔好嚇走佢地呀