易攝網

樓主: 一舊雲

影賽車技術一問

原帖由 nobody 於 2008-11-27 06:41 PM 發表

廣告債肉償啦 ......

咁就好啦! 正想吃返餐蝦醬蒸五花腩
原帖由 一舊雲 於 2008-11-27 18:46 發表

咁就好啦! 正想吃返餐蝦醬蒸五花腩

妳食D野咁肥膩既?
睇左LA你張相LA~~好正AR~冇錯,一定要睇多D相,人至會有進步......用金屬紙做出呢個效果,好掂AR~
測光同用光,兩樣野都好重要...
你一定係一個好有耐性GE人 啦.
原帖由 neonew80 於 2008-11-27 22:28 發表
睇左LA你張相LA~~好正AR~冇錯,一定要睇多D相,人至會有進步......用金屬紙做出呢個效果,好掂AR~
測光同用光,兩樣野都好重要...
你一定係一個好有耐性GE人 啦.

採光第一、構圖第二 ...... 其餘既就屬於 "功夫在詩外" ......

我都都幾有耐性o架 ...... 尤其追女仔 ......
我想問下我用 1/125秒來影...有什麼地方要改善...
原帖由 nobody 於 2008-11-27 10:24 PM 發表

妳食D野咁肥膩既?

係架,所以咪要影相而不能被影,除非你有廣角鏡,哈哈哈

我係肥型人
原帖由 一舊雲 於 2008-11-28 16:52 發表

係架,所以咪要影相而不能被影,除非你有廣角鏡,哈哈哈

我係肥型人

靚女 ...... 樓上有師兄問野,妳係樓主,咪掛住吹水唔答人至得架 ......

肥型人?唔好呃我啦 ......
原帖由 nobody 於 2008-11-28 08:11 PM 發表

靚女 ...... 樓上有師兄問野,妳係樓主,咪掛住吹水唔答人至得架 ......

肥型人?唔好呃我啦 ......

師姐, 咪玩野...我邊識答啊, 我係初哥來耶...
呢d咁專業既, 更係你地呢d臣子答嘛
原帖由 一舊雲 於 2008-11-29 00:45 發表

師姐, 咪玩野...我邊識答啊, 我係初哥來耶...
呢d咁專業既, 更係你地呢d老臣子答嘛

咁小弟試答囉 ...... 唔駛咁大隻字既 ......
原帖由 rally 於 2008-11-28 01:38 發表
我想問下我用 1/125秒來影...有什麼地方要改善...

或者試o下用再慢少少既快門 ......
想問下係末係轉彎時影會好D?
因為我見好多都係影哥個位...