易攝網

樓主: leick

大家覺得澳門那家相機店最差?

我投咗A 一票...我曾經係果到發生咗件趣事
我問支N 記105VR 咩價位...
入面個姨CHECK 完之後答我5700
我問佢...你係咪報錯價呀...5700
佢話105 F2.8 嘛...個老細啱啱出返黎聽到佢報呢個價
即時問佢...你係咪睇錯呀?
事後搞清楚先知佢報咗10.5 MM F2.8
GOD...我看錯了最重要的相機店, 然後選了麗c .....能重選嗎
我想問下點樣先可以投票?
我想投恆X一票囉!!

之前問過麗B冇貨
就開四個look去 X達 買Nikon原廠充電器~~因為泊唔到車就叫老婆幫我買!
買完上車後叫老婆拆開給我看~~當場呆了!!

居然係附廠充電器?~仲要收左我老婆 480 蚊!!??~~哥舊野係大陸只賣100蚊有找囉!!
即刻將架車就咁泊係黃界度衝入去抽幹個老細!!~~個老細仲要大大聲講咁平點會有原廠啊?~~火都泥埋!!~我叫你賣原廠俾我我有介意價錢咩?
你直接講冇就得啦!!~~你480蚊賣我一個附廠是什麼意思?

最後佢仲口up up咁退錢俾我!!~~好似係我玩佢咁~~雖然我都知佢扼人~~都估唔到連中文字都唔識聽!!~我要原廠囉!!

後來去美A咁巖見到有~~都係賣我480!!~係真正既原廠囉!!~~只賣480!!

回復 #84 week2009 的帖子

你仲去果度買野呀…
我想選恆x
可惜冇得選
呢間野,火都黎埋,舊年想入部3100,
第一次入去問,條粉腸好好介紹,點好,好機黎,又易用,巖初學者...
隔阻一排,下定決心去買,問有冇分期...冇
走左去三盞燈銀x,個老人家好好態度,又有分期,平平地即出啦...
過左一排,再去呢間恆x,問下鏡,佢知道我部機唔係佢度買
佢居然話我買錯機,話呢部機點唔好點唔好,
我叫佢拎枝小黑一代出黎睇睇,唔肯,再問佢幾錢,佢是旦開個價..五千...
卜你個街,成世仔第一次買野比人串爆,有點屈辱既感覺,
過年到而家都換左機又買左鏡,冇一樣係佢度買,係佢自己趕客
永樂附近那間野
想起以前經常去 東京都那間黑店 買gundam模型

副廠當原廠賣,稀罕貨抬價,用價錢標籤擋住「beidai」字樣,包到密密實實,等人以為"bandai"

2個老世都是那種樣,得了便宜還賣乖
我覺得銀X以前吾錯, 但好耐無幫襯, 而家吾知 ^^