易攝網

樓主: max1027

藝駿--數位攝影技巧II 報到區(吹水區)

到時我都係請兩個鐘頭假出黎.....時間好緊逼~~希望可以影到好作品啦~~~
原帖由 西柚橙 於 2009-11-30 12:39 AM 發表
到時我都係請兩個鐘頭假出黎.....時間好緊逼~~希望可以影到好作品啦~~~

乜唔係你同我講...都冇講明一交實習個晚既相做功課架咩?!交其他相囉...
原帖由 sharon 於 2009-11-30 12:58 AM 發表

乜唔係你同我講...都冇講明一交實習個晚既相做功課架咩?!交其他相囉...

我係打算交其他相AR~~不過又好想去實習堝~~因為未影過夜景人像~~~所以咪出黎兩個鐘囉~~
因為可以遲D補返...哥兩個鐘~~~~哈哈~~~~師姐打算帶D咩野去AR~???
係咪帶腳架會好D呢~??
原帖由 西柚橙 於 2009-11-30 03:15 AM 發表

我係打算交其他相AR~~不過又好想去實習堝~~因為未影過夜景人像~~~所以咪出黎兩個鐘囉~~
因為可以遲D補返...哥兩個鐘~~~~哈哈~~~~師姐打算帶D咩野去AR~???
係咪帶腳架會好D呢~??

你唔好叫我師姐啦....我咩都唔識,俾人叫師姐真係有d唔自在咁....上次實習堂,我都係得你教我姐嘛...ccccc兄!!
我諗住帶kit鏡同埋支50定焦...其實我total都係得3支鏡姐嘛...支長鏡應該唔會用到..加上又好鬼重,已經決定唔帶喇...
3腳架都會帶,仲諗住帶埋支單腳架添...如果唔係影夜景....係影夜景外閃人像...快門雖慢,約1,2秒既快門...唔知可唔可以偷雞用單腳呢......
至於返光板,....有諗過,但我次次拎返光板,9成都得個拎字.所以仲諗緊...
原帖由 sharon 於 2009-11-30 12:41 PM 發表

你唔好叫我師姐啦....我咩都唔識,俾人叫師姐真係有d唔自在咁....上次實習堂,我都係得你教我姐嘛...ccccc兄!!
我諗住帶kit鏡同埋支50定焦...其實我total都係得3支鏡姐嘛...支長鏡應該唔會用到..加上又好鬼重 ...

咁係邊到等好?
估唔到今晚實習會變左(半)班聚...都幾好丫...起碼大家熟落左...
原帖由 sharon 於 2009-12-1 11:05 PM 發表
估唔到今晚實習會變左(半)班聚...都幾好丫...起碼大家熟落左...

今晚我第一次影人像,
估唔到係咁難ga wor....

今晚另一收穫就係開始知道點用閃燈~
原帖由 elvis.h 於 2009-12-2 12:47 AM 發表

今晚我第一次影人像,
估唔到係咁難ga wor....

今晚另一收穫就係開始知道點用閃燈~

我地同一group嗎?
今晚數埋都唔知出唔出到3張相~~
原帖由 sharon 於 2009-12-2 01:03 AM 發表

我地同一group嗎?

係呀   問你塊反光板條友呀~
原帖由 elvis.h 於 2009-12-2 09:42 AM 發表

係呀   問你塊反光板條友呀~

oh...問我有腳一齊影個個同學仔....

我今日應該會拎支閃燈去問維修..到時順手問下塊反光板可唔可以單買...
有冇同學仔~~PO今次GE作品出黎睇睇AR~~
我係哥個黎左兩個鐘就要走GE可憐人士......
只係影左幾張.....
原帖由 sharon 於 2009-12-2 11:15 AM 發表

oh...問我有腳一齊影個個同學仔....

我今日應該會拎支閃燈去問維修..到時順手問下塊反光板可唔可以單買...

我今日都拿左支鏡去cal
點知完來要連機一齊送過去
成個月無得影啦 >"<
原帖由 elvis.h 於 2009-12-2 04:32 PM 發表

我今日都拿左支鏡去cal
點知完來要連機一齊送過去
成個月無得影啦 >"

下...點會呀?整鏡要俾埋部機佢?我實唔肯...整壞我部機點算呀?...廠都實有body試鏡架啦...我整過2次鏡都未試過要俾機佢喎...
我問過反光板可唔可以單買喇...唔得呀...老闆話佢地多都冇喎....
我支閃俾老闆搞左一輪都係搞唔掂...但我話我要用..所以等我用完先俾佢整...佢話整,2weeks就可以俾返我...
阿山同學,你話曬相間店係邊殊呀?可唔可以俾多d提示呀?店名叫咩呀?
我今日行左一轉...搵唔到呀...
原帖由 sharon 於 2009-12-2 05:15 PM 發表

下...點會呀?整鏡要俾埋部機佢?我實唔肯...整壞我部機點算呀?...廠都實有body試鏡架啦...我整過2次鏡都未試過要俾機佢喎...
我問過反光板可唔可以單買喇...唔得呀...老闆話佢地多都冇喎....
我支閃俾老闆 ...

係喎..山山同學真係影左好多相呀...最新賽車個d仲好正添呀!
下次約model個陣叫山山同學做導師先得....
HI
原帖由 andy45173 於 2009-12-2 06:28 PM 發表
HI

hello~
原帖由 sharon 於 2009-12-2 05:19 PM 發表

係喎..山山同學真係影左好多相呀...最新賽車個d仲好正添呀!
下次約model個陣叫山山同學做導師先得....

我記得佢係講龍影~~~
姐係大三巴手信街哥間~~~好易搵嫁炸~~去到就見到~~
原帖由 西柚橙 於 2009-12-3 02:09 AM 發表

我記得佢係講龍影~~~
姐係大三巴手信街哥間~~~好易搵嫁炸~~去到就見到~~

我禽日去左一次,但搵唔到...問埋警察同埋郵政局入面個伯伯...都吉手而回...唯有今日再去....