易攝網

返回列表 發新帖
樓主: sharon

新手學後製-share with my teddy

原帖由 sharon 於 2009-10-12 17:23 發表

先係用光影摩術手,將張相套用左相框,但因為相框鏡然有作者個名(係個堆bear bear上面),所以我再用 ai 將一個白色長方形遮住左作者個名,然後再放左個標題係上面.

妳用人地既相?有無得到原攝者同意?
原帖由 nobody 於 2009-10-13 08:12 PM 發表

妳用人地既相?有無得到原攝者同意?

冇問題,因為我巖巖幫佢地影完相,佢知我po左架...
佢地話(Yn代表),隨我po,最緊要靚...
原帖由 sharon 於 2009-10-13 20:19 發表

冇問題,因為我巖巖幫佢地影完相,佢知我po左架...
佢地話(Yn代表),隨我po,最緊要靚...

我係講 bear bear 果張靜物相 ...... 因為妳話要用 Ai 畫個白色方框遮住作者個名 ......
原帖由 nobody 於 2009-10-13 09:57 PM 發表

我係講 bear bear 果張靜物相 ...... 因為妳話要用 Ai 畫個白色方框遮住作者個名 ......

應該都用得呱..因為佢係放係一個光影摩術手既素材區,公開俾人download...
原帖由 sharon 於 2009-10-13 22:52 發表

應該都用得呱..因為佢係放係一個光影摩術手既素材區,公開俾人download...

I'm not sure ...... I never use "光影摩術手" ...... is it a China's software?
If yes, those photos probably aren't royalty free, just guest ......

回復 #25 nobody 的帖子

咁如果唔係整個template咁用,只係用一d裝飾再自己拼黎用,咁會唔會ok d呢?

e.g.
http://www.ecpz.net/viewthread.php?tid=50859

蝴蝶圖案都係網上搵既...
原帖由 sharon 於 2009-10-15 13:35 發表
咁如果唔係整個template咁用,只係用一d裝飾再自己拼黎用,咁會唔會ok d呢?

e.g.
http://www.ecpz.net/viewthread.php?tid=50859

蝴蝶圖案都係網上搵既...

o係法律上,妳唔駛我講,妳都一早知道答案 (香港對版權呢樣o野一向好重視) ......

如果妳真係問我私人既意見,我只有一個意見:"將心比己" ......
ok a~~~ so good!!