易攝網

返回列表 發新帖
樓主: SUNNYKAM

我係超新手~仲要係玩lomo~

但小弟用FM2 都無計現場係幾級光喱D野!
只係睇下測光錶!加減一級EV尼影!
係喎LOMO機得一個快門同光圈值喎!
同埋想問一下!  樓主點樣佑道當時係  EV14  你有手持測光錶?
支持lomo...
but lomo ge 10 Golden Rules有一條係
Don』t Think, Just Shoot
ching下次可以試下snap shot...
可能有意想不到的效果...
顧住測光...可能miss左好黟...

回復 #22 鳩佬 的帖子

我通常帶埋第二部有測光既相機出黎 不過都係測一次 之後自己估
Yea~ right!
lomo 10 Golden Rules 有一條係
"Don』t Think, Just Shoot"
下次可以試下snap shot...
其實影LOMO都可以影得好靚~
keep it up................

回復 #22 鳩佬 的帖子

經驗同feel lo~~同有時會扲多部相機對下but好少...
=_="...經驗同FEEL  又話新手   矛盾到不得了!

回復 #27 鳩佬 的帖子

新 手都可以有FEEL 同經驗GE JA~~
我只係話我係LOMO GE新手KA~