易攝網

樓主: fishbone

◆中星電腦@骨骨◆Benro, MeFOTO, Sandisk, Sunwayfoto專賣店

骨骨你好呀    

請問50d配24-70L
用邊度腳架先夠力??

第一支700幾蚊的夠力嗎???
原帖由 Devil_Felix 於 2011-8-2 01:57 AM 發表
骨骨你好呀    

請問50d配24-70L
用邊度腳架先夠力??

第一支700幾蚊的夠力嗎???

2B). Benro A1681TB0 [鎂鋁合金] <-- http://www.benro.cn/CpListTA1.aspx?ParaId=0&id=53&ProductId=675         
           折合長度 : 47.5cm (特短倒摺設計)
                全高: 162cm
                腳架連雲台重量:1.63kg
                可承重:8kg      
           MOP1,188.00

這支較理想, 一來夠高(162cm), 二來其中一隻腳可以拆出來當單腳之用, 日後配70-200 F2.8 也夠穩定

回復 #102 fishbone 的帖子

好啦
我唸下先啦

如果真係要買700幾蚊戈支
得嗎??夠力嗎??
因為近排有少少手緊
盡可能都唔想用太多錢
不過你介紹俾我戈支
我都會考慮一下
原帖由 Devil_Felix 於 2011-8-3 12:56 AM 發表
好啦
我唸下先啦

如果真係要買700幾蚊戈支
得嗎??夠力嗎??
因為近排有少少手緊
盡可能都唔想用太多錢
不過你介紹俾我戈支
我都會考慮一下

如果用24-70 夠力
你也可買支700幾用住先, 第日再買支更好的, 去旅行就帶支700幾腳, 夠輕便

回復 #104 fishbone 的帖子

等我遲d拿埋機黎試
如果唔夠力先買千幾蚊戈支
CHING我想問下全高167.5,係咪要伸埋中間先有咁高?
2C). Benro A2681TB1 [鎂鋁合金] <-- http://www.benro.cn/CpListTA1.as ... 3&ProductId=677         
           折合長度 : 48.5cm (特短倒摺設計)
                全高: 167.5cm
                腳架連雲台重量:2.09kg
                可承重:12kg      
          MOP1,338.00
原帖由 leeny 於 2011-8-11 07:40 PM 發表
CHING我想問下全高167.5,係咪要伸埋中間先有咁高?
2C). Benro A2681TB1 [鎂鋁合金]  

剛才專成開套實物量度, 準確說給你知
不升中柱連波頭雲台高139cm
全升中柱連波頭雲台高166cm
想問下 百諾 A2691TB1 有冇現貨? 幾錢?
原帖由 blkm129 於 2011-9-12 09:47 AM 發表
想問下 百諾 A2691TB1 有冇現貨? 幾錢?

現貨只有A2681TB1, A2691TB1需要訂貨, 大約需時一星期, 價錢同A2681TB1 一樣MOP1,338.00

2B). Benro A2681TB1 [鎂鋁合金] <-- http://www.benro.cn/CpListTA1.aspx?ParaId=0&id=53&ProductId=677         
           折合長度 : 48.5cm (特短倒摺設計)
                全高: 167.5cm
                腳架連雲台重量:2.09kg
                可承重:12kg      
          MOP1,338.00
想問下有冇淨腳架袋買架??
即官網中"產品展示"--"配件"戈款。
THX~~~
請問A1681TB0 有冇現貨?
原帖由 blkm129 於 2011-9-16 07:03 PM 發表
請問A1681TB0 有冇現貨?

Fishbone 兄:

新手想買炭纖腳架, 請問邊款合用?平,靚,正!
原帖由 Kamshing 於 2011-9-27 06:32 PM 發表
Fishbone 兄:

新手想買炭纖腳架, 請問邊款合用?平,靚,正!

2C). Benro C1681TB0[炭纖]  <-- http://www.benro.cn/CpListTA1.aspx?ParaId=0&id=53&ProductId=681
            折合長度 : 47.5cm (特短倒摺設計)
                 全高: 162cm
                 腳架連雲台重量:1.5kg
                 可承重:8Kg      
           MOP2,188.00

有時間來搵我吹吹水, 試試看la
Fishbone 兄:

唔該曬你的建議, 我是港燦, 我會找HK代理, 謝!
有沒有炮衣, for sony 300 f2.8 ? 多少錢?
原帖由 gundam 於 2011-12-20 10:32 PM 發表
有沒有炮衣, for sony 300 f2.8 ? 多少錢?

Sorry, 我們沒有

原來搬咗

喬遷之喜
請問有塊頂埋相機機身的長快折板大約幾多蚊。對機身有冇指定邊個型號?