易攝網

樓主: fishbone

◆中星電腦@骨骨◆Benro, MeFOTO, Sandisk, Sunwayfoto專賣店

原帖由 小不點 於 2010-6-12 12:43 AM 發表
師兄你度look 唔look卡架??? 好毒ar 想買支單腳

可以look卡, 但要收3%手續費呢...

3%不是入我袋的
所以建議現金最抵
好貨色~~~推下先~~~
某樣貨品麗X比你抵買D WO
SSS
有 C257嗎?如有幾錢呀?謝謝!
原帖由 amacau 於 2010-6-15 04:11 PM 發表
有 C257嗎?如有幾錢呀?謝謝!

http://www.benro.cn/CpList.aspx?ParaId=1&id=52&ProductId=61 <--這支嗎?

手頭上沒有價, 問了廠報價後PM你
間舖大概係邊?
原帖由 鳩佬 於 2010-6-15 08:28 PM 發表
間舖大概係邊?

高士德培正學校正門對面馬路向上行, 係正高士德勞工局側邊

溫馨提示: 明天休息一天
c2691TB1返左未呀???
原帖由 akira 於 2010-6-18 12:49 PM 發表
c2691TB1返左未呀???

剛到了
原帖由 chio368 於 2010-6-22 07:27 PM 發表
師兄我想問下呢..我想買Benro B-1波頭~~但係我本身有腳架..咁係唔係應該都巖用ge呢??定係一定要跟番同牌子ge腳架先巖嫁??

正常來講...羅絲位標準左, 應該巖
你可帶腳架來睇睇!!
我想買C-2681+B-1的天使套裝,有以下問題查詢:

1. B-1可否轉B-1a?
2. 有沒有原廠的永久保養?
3. 幾時會有貨?
原帖由 noah 於 2010-6-25 10:32 PM 發表
我想買C-2681+B-1的天使套裝,有以下問題查詢:

1. B-1可否轉B-1a?
2. 有沒有原廠的永久保養?
3. 幾時會有貨?

1). C2681要訂, 沒有現貨
     C2691TB1<---New Model, 星期一晚有貨, TB1係B1的最新Model波頭雲台

2. 有沒有原廠的永久保養? <---所謂的永久保用不包括人為及自然損耗
                                         如果真的有問題又在廠方合理保用之內
                                         我一年內提供運費, 直接把發生問題的產品寄回母廠跟進
                                         (簡單d講我一年包你運費)

3. 幾時會有貨? <---C2681+B1 如果廠方有貨, 寄回來大約需時1~1.5星期

回復 #36 fishbone 的帖子

你好!

請問題TB-1相比B-1或B-1a,有何分別?
C-2681+B-1,可否轉TB-1 或 B-1a??
另外,香港的Benro服務站,是否可保養的?
唔該曬
骨兄...哩個DIY設計可行嗎...
原帖由 noah 於 2010-6-25 11:32 PM 發表
你好!

請問題TB-1相比B-1或B-1a,有何分別?
C-2681+B-1,可否轉TB-1 或 B-1a??
另外,香港的Benro服務站,是否可保養的?
唔該曬

TB1 現階段只會跟新Model的旅行腳架一起發售
最先使用TB1的Model現貨只有C2691TB1

B1,B1a, TB1 性能上沒有分別
TB1主要多了水平儀

香港的Benro服務站,是否可保養的<-----不會, 因我不經香港代理
如果經香港代理, 我相信大家都未必會買, 因貴到
原帖由 MAZDA 於 2010-6-26 01:45 AM 發表
骨兄...哩個DIY設計可行嗎...

服曬

但會重左好多嗎?