易攝網

查看: 14692|回復: 71

藝駿攝影課程2

今年6年報了藝駿中心的攝影2課程,7月尾上第一堂,發現藝駿在沒有事前通知下更換了導師。好多學員都不滿意要求藝駿退款學費。經過一輪擾攘後藝駿終於願意退錢。
唉,但我的收據已經掉了,怎麼說藝駿也不肯退錢。結果400大元沒有了,課程也取消了。
400元一個教訓,一定要留收據....... > <
慘慘慘.....
既然唔退錢,咁咪叫佢地開課囉~~
錢又唔退,課又唔開~ 仲成世界既!
我同我朋友都冇收據~~~~~~$800
如果佢係咁, 我諗我以後唔會藝駿上堂
八掛問下,,,點解換左導師就不滿,就要退錢???
換左人乜事ar
咁之前係咩導師,e+又係咩導師呢?
我地上左第一堂中班, 個代課的唔係好得, 咁我咪去 fill survey 講出意見囉, 之後就收到 sms 如下:

SMS 內容:

經商討後,決定取消2010年藝駿夏季課程之「數位攝影技巧II」班,請學員必須攜同白色「收據正單」於8月16日至20日下午二時半至晚上十時到本中心辦理退款手續,逾時不候。不便之處,敬請原諒。藝駿中心啟。查詢2823-1112
咁現在姐係錢冇得退, 堂又冇得上
原帖由 dcoloane 於 2010-8-10 05:18 PM 發表
我地上左第一堂中班, 個代課的唔係好得, 咁我咪去 fill survey 講出意見囉, 之後就收到 sms 如下:

SMS 內容:

經商討後,決定取消2010年藝駿夏季課程之「數位攝影技巧II」班,請學員必須攜同白色「收據正單」 ...

咁都得
原帖由 dcoloane 於 2010-8-10 05:19 PM 發表
咁現在姐係錢冇得退, 堂又冇得上

我見藝駿d班功課都係度交比呢度其中一個版主唔知佢幫唔幫到你呢
原帖由 eqmomo 於 2010-8-10 05:50 PM 發表

我見藝駿d班功課都係度交比呢度其中一個版主唔知佢幫唔幫到你呢

佢地都係打工的~~~~~~
換了導師
咪就係多得你地幾條友~依家連班都del 埋,無堂上...你地咁中意個錢sir 咪叫佢同你私教lo~ 咪搞到其他人啦..我好彩有留面單,唔係比你繫死!
原帖由 全民攝影機 於 2010-8-10 09:06 PM 發表
咪就係多得你地幾條友~依家連班都del 埋,無堂上...你地咁中意個錢sir 咪叫佢同你私教lo~ 咪搞到其他人啦..我好彩有留面單,唔係比你繫死!

???? 我先自聲明我沒有叫「藝駿」停課,我只係寫左上堂沒有準備,上一堂就放兩堂,如可以,我會拿回我寫的 COMMENTS,而事實藝駿在沒有事先知會學生就更換導師,而今次更停課,我想問是誰係度搞事?

請分清楚誰是誰非
看上去係藝駿唔對喎! 無收據, 有身份證咪得羅!

回復 #15 全民攝影機 的帖子

車~~~~
睇番你d舊帖,全部都係幫藝駿發佈課程消息~~
你跟本就係藝駿的STAFF,仲係度扮無辜受累的學生~~

http://www.ecpz.net/search.php?searchid=189&orderby=lastpost&ascdesc=desc&searchsubmit=yes  

評分

參與人數 1EC分 +1 收起 理由
dcoloane + 1 熱心幫人

查看全部評分

原帖由 naila 於 2010-8-10 11:12 PM 發表
車~~~~
睇番你d舊帖,全部都係幫藝駿發佈課程消息~~
你跟本就係藝駿的STAFF,仲係度扮無辜受累的學生~~

你好西利啊
藝駿唔應該臨時換左導師,唸住博大霧 ,學費袋袋平安。再者當時張問卷沒有寫明無單無錢退。
宜家又唔退錢,又唔上堂 ,既然沒有提供服務,退返錢好應該。
大家好來好去,下次仲會報名嘛。
藝駿好明顯係為左啖氣,覺得係比學員逼佢退錢,無收據就要為難你。

還我血汗錢!!!