易攝網

樓主: babiiiyan5624

- ♥♥♥♥♥♥

回復 #40 Keyman Industry 的帖子

嗯. 有時直接提點都係好既. 只要用學野心態去睇各位CHING意見. 都學到野.
我覺得 有一樣野要分清d

pay model

free model (但有車馬費) ge 問題 車馬費唔代表真係pay

巖巖醒起呢個問題 內容一陣想到再補充
有時影相唔係為搵錢ge~ 係為興趣`~^^

評分

參與人數 2EC分 +3 收起 理由
慕兵 + 1 贊同, 如果大家都係為一個結果而去努力 ...
吾識影相 + 2 鼓勵一下

查看全部評分

回復 #44 Makiyo。 的帖子

讚了..

攝影為興趣 .. 而唔係為錢
為 錢 而 影 相 , 有 時 就 失 去 左 真 正 既 意 義 喇.
其實我意思只系想有反小小既所以(車馬費)''因為model俾人影都系會累...
甘d衫呢''?米又要自己出錢買''?原來姐系90後就要俾人話''?就要俾人排斥"??
吾通俾人影相既吾想收反d(車馬費)??可能系我打錯啦'''...系有影c話我影得好''
不如叫我系黎個網到打pay model收下錢甘...點知個結果系俾你地甘踩法''//
發表下意見...為d想搵反d(車馬費)既model講下又要俾人話''我諗黎個論壇真系冇咩意義啦''!!(講完)
經驗重要過車馬費嫁,;
如果真系中意影相..就唔會介意累;'
就唔會為左d衫想去囉返d錢;
應該要捨得付出,咁先可以換來令相ma.^^

評分

參與人數 2EC分 +9 收起 理由
慕兵 + 1
卡卡西 + 8 應該要有的心態

查看全部評分

原帖由 Inbaby` 於 2010-11-27 05:04 PM 發表
經驗重要過車馬費嫁,;

講得好呀~~^v^
大家都係希望要多啲經驗je...
{自問影左幾次je..無乜經驗...so~~不喜勿插}
原帖由 babiiiyan5624 於 2010-11-21 09:16 PM 發表
吾知黎到有冇影c會俾錢影相''?
經驗都算有...樣貌有樣睇...自問都吾算好差戈隻
msn:babiiiyan5624@hotmail.com
相:http://www.facebook.com/babiiiyan5624
原帖由 babiiiyan5624 於 2010-11-27 04:57 PM 發表
其實我意思只系想有反小小既所以(車馬費)''因為model俾人影都系會累...
甘d衫呢''?米又要自己出錢買''?原來姐系90後就要俾人話''?就要俾人排斥"??
吾通俾人影相既吾想收反d(車馬費)??可能系我打錯啦''' ...

其實我意思只系想有反小小既所以(車馬費) <<< 一開始就講明啲咪無咁多人誤會囉;

你都識話問野, 預左有人會答你心入面唔歡喜GE答案. 唔需要講那句[有影師叫試下收payment]嚟掩飾自己唔鐘意比人質疑GE藉口 .
唔理你幾多[十後], 作為文明GE都巿人, 人地答左你你應該講唔該, 多謝等等GE說話, LEE啲係好基本GE禮貌 .
感覺上只係為錢
原帖由 ave_maria71 於 2010-11-28 12:26 AM 發表

其實我意思只系想有反小小既所以(車馬費)  

的確係有影c叫我po既''吾信我可以叫個影c講架''
原帖由 Inbaby` 於 2010-11-27 05:04 PM 發表
經驗重要過車馬費嫁,;

. gd~重要既係吸收經驗; 噤就乜刀抵曬啦~~
原帖由 babiiiyan5624 於 2010-11-28 12:18 PM 發表

的確係有影c叫我po既''吾信我可以叫個影c講架''

無謂令佢難堪啦
其實如果你覺得買衫用泥影相好吾扺  
又或者影相好累  覺得吾值得
我覺得你可以選擇吾影lor
你仲叫人地有錢比先至加你msn傾  (詳見#8)
老實講  我過得有d過份.

評分

參與人數 1EC分 +1 收起 理由
Carol.L + 1 我很贊同

查看全部評分

回復 #47 babiiiyan5624 的帖子

其實我地呢度好多MODEL 都係90後~我都係~HAHA~

我地冇話係批評你~只係講清楚個情況俾你知~都唔係踩你~^^

如果你為少少ge 車馬錢影相~ 真係失去左個意義~

如果你真係想搵錢~當你有一定ge 經驗同資格~ 實有大把job 搵你做

而家係澳門做model job 平均都有$1000 一日~

所以應該要向前看~ 真係想搵錢就應該努力累積多d 經驗~

呢行d 錢 睇落好似好易搵~但係真係唔係你想像中咁易~

加油啦

評分

參與人數 4EC分 +9 收起 理由
慕兵 + 2 熱心幫人
simsonlam + 1 熱心分享
景川 + 5 講得好有理。真系唔加分都唔得。
Carol.L + 1 熱心幫人

查看全部評分

原帖由 babiiiyan5624 於 2010-11-21 09:16 PM 發表
-  ♥♥♥pay model♥♥♥

發生咩事, 只有字GE貼.
要比左錢先知你咩樣?

評分

參與人數 1EC分 +1 收起 理由
Carol.L + 1 精品文章

查看全部評分

原帖由 路人情 於 2010-11-28 08:35 PM 發表
其實如果你覺得買衫用泥影相好吾扺  
又或者影相好累  覺得吾值得
我覺得你可以選擇吾影lor
你仲叫人地有錢比先至加你msn傾  (詳見#8)
老實講  我過得有d過份.

我冇話一定要俾錢先俾加msn wor''我有另一個po都冇講要pay先加得架啦''..
信我...搞成咁絕對唔會有人夠膽約你出黎
原帖由 babiiiyan5624 於 2010-11-27 04:57 PM 發表
其實我意思只系想有反小小既所以(車馬費)''因為model俾人影都系會...
吾通俾人影相既吾想收反d(車馬費)??可能系我打錯啦''' ...

呢個思想要不得.攝影師付出重多.時間.心機.技術.攝影器材.等等.難道只係比人影個果辛苦.影人果個唔辛苦嗎?不需要付出嗎.我想沒有人針對入的.只對事哦.重有呢度係好開放的.歡迎所有喜歡攝影有上進心的人多來交流.

評分

參與人數 3EC分 +3 收起 理由
penco + 1 D相機吾輕的
慕兵 + 1 我很贊同
thomas0710 + 1 我很贊同

查看全部評分